Gluténmentes töltött palacsinta


Hozzávalók:
Palacsinta 4 db-ra
100 g barna rizsliszt
2 tojás
Pici Himalája só
Víz
Húshoz:
500 g darált Pulykahús
1 nagyfej hagyma
Himalája só,bors,pirospaprika
Édesburgonya
Spárga
Kókuszzsír

Elkészítés:
A hagymát kókuszzsíron megdinszteljük,majd hozzáadjuk a darált Pulykahúst és fűszerezzük.
A palacsintához a hozzávalókat összekeverjük,majd forró palacsinta sütőben kisütjük.
Az édesburgonyát előkészítjük és sütőben 180 fokon 20 percig sütjük.Végül a spárgát sós vízben kifőzzük.

Jó étvágyat hozzá!

Gluténmentes fánk

Elhoztam nektek az ígért Gluténmentes fánk receptem.

Hozzávalók:
8 evőkanál barna rizsliszt
7 evőkanál mandulaliszt vagy gesztenyeliszt
2 db tojás
1,5 kis pohár Kókusztej vagy esetleg mandulatej
Fél csomag gluténmentes sütőpor
vanília por ízlés szerint
Dia wellness vanília puding(főzés nélküli)
Eper lekvár cukormentes
Kókusztejszín
Dia wellness porcukor helyettesítő

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük,majd a fánksütő formát kikenjünk kókuszzsírral.
Amikor kisült a fánkocskànk akkor megtöltjük lekvárral,pudinggal esetleg tejszínhabbal.Én kókusztejszínt vanília pudingot és eper lekvárt használtam.

Jó étvágyat!

Sajtos paradicsomos töltött cukkin

Hétvégén elkészítettem egyik kedvencünket Sajtos paradicsomos töltött cukkinit. Gondoltam megosztom veletek az receptjét nagyon gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
8 db nagyobb cukkini
300 -400g reszelt light sajt
Walden Farms bazsalikomos paradicsom szósz
500 g kockára vágott csirkemell
Himalája só,fokhagyma granulátum
Újhagyma ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemellet fűszerezzük ,majd kókuszzsíron félkészre sütjük.A cukkinit hosszában kettévágjuk,majd bele töltjük a csirkehúst.Megszórjuk sajttal leöntjük a paradicsomos szószunkkal.Sütőben 180 fokon 8-10 percig sütjük.

Túró gombóc

Hozzávalók:
500 gramm zsírszegény túró
2 tojás
100g útifűmaghéjliszt
1 csipet Himalája só
Kókuszolaj, víz
Gluténmentes Zsemlemorzsa
12%-os tejföl
Eritrit
Citrom
Dia wellness porc.hely

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgájához hozzáadjuk: zsírszegény túró,útifű maghéj liszt, és alaposan összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk.
Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
Egy fazékba sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a tetejére a víznek, akkor még kb. 1 percet főzzük, és leszűrjük,majd beleforgatjuk gluténmentes zsemlemorzsába.
A zsírszegény tejfölt kikeverjük édesítővel(eritrit)
Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Barackos túrós süti

Egy gyorsan elkészíthető Barackos túrós süti receptjét szeretném veletek megosztani


Hozzávalók:

Kókuszliszt 100 g
Mandulaliszt 150 g
3 tojás
Eritrit ízlés szerint
Kókuszzsír 4-5 evőkanál
Pici víz
Diabetikus barack lekvár
Barack ízlés szerint
Vaníliapor
Túró 100 g
Cocomas

Elkészítés:
A piskótához összekeverjük: Kókuszliszt,Mandulaliszt,tojás,eritrit,kókuszzsír és pici víz.180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük,majd a barack lekvárt összekeverjük gyümölccsel(barack).
Ezután összekavarjuk:túró, cocomas, vaníliapor, eritrit és megkenjük a sütink tetejét.

Jó étvágyat