Túró gombóc

Hozzávalók:
500 gramm zsírszegény túró
2 tojás
100g útifűmaghéjliszt
1 csipet Himalája só
Kókuszolaj, víz
Gluténmentes Zsemlemorzsa
12%-os tejföl
Eritrit
Citrom
Dia wellness porc.hely

Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből a 2 csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgájához hozzáadjuk: zsírszegény túró,útifű maghéj liszt, és alaposan összedolgozzuk. Hozzákeverjük a lereszelt citromhéjat, majd egy kevés fehérjével lazítjuk.
Ezután óvatosan hozzáforgatjuk a kemény fehérjehabot.
Hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára.
Egy fazékba sós vizet forralunk. A túrós masszából kis gombócokat készítünk, és a lobogó vízben megfőzzük. Ha feljönnek a tetejére a víznek, akkor még kb. 1 percet főzzük, és leszűrjük,majd beleforgatjuk gluténmentes zsemlemorzsába.
A zsírszegény tejfölt kikeverjük édesítővel(eritrit)
Tányérra kiszedünk a gombócokból, és a tejföllel meglocsolva tálaljuk.