Meggyes vaníliás - egészséges alapanyagokból!

Hozzávalók:
Gesztenyeliszt 150 g
Mandulaliszt 150 g
4db tojás
Eritrit esetleg agave szirup
Gluténmentes sütőpor
Mandulatej 3-4dl
Krém vaníliás:
Dia wellness vanília puding 2 csomag
Növényi tejszínhab 200-250ml
Zselatinos réteg:
Meggy
Zselatin
Eritrit

Elkészítés:
Az összes hozzávalót összekeverem: gesztenyeliszt, Mandulaliszt, tojás, mandulatej, sütőpor és édesítő. Majd sütőpapírral kibélelt tepsiben 170-180 fokon 20 percig sütjük. Addig, amíg sül a piskótánk, elkészítjük a vaníliás rétegünket. A vanília pudingot vízzel elkészítjük, majd összekeverjük a tejszínhabbal. Ezután el készítjük a Meggyes réteget a zselatinnal. Hűtőben hagyjuk állni 1 órát, és máris fogyaszthatjuk. Isteni finom próbáljátok ki! Díszítésnek Dia wellness csokipudingot használtam, amit híg állapotúra hagytam meg, és azzal öntöttem meg az isteni sütinket !

Gluténmentes fánk

Elhoztam nektek az ígért Gluténmentes fánk receptem.

Hozzávalók:
8 evőkanál barna rizsliszt
7 evőkanál mandulaliszt vagy gesztenyeliszt
2 db tojás
1,5 kis pohár Kókusztej vagy esetleg mandulatej
Fél csomag gluténmentes sütőpor
vanília por ízlés szerint
Dia wellness vanília puding(főzés nélküli)
Eper lekvár cukormentes
Kókusztejszín
Dia wellness porcukor helyettesítő

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük,majd a fánksütő formát kikenjünk kókuszzsírral.
Amikor kisült a fánkocskànk akkor megtöltjük lekvárral,pudinggal esetleg tejszínhabbal.Én kókusztejszínt vanília pudingot és eper lekvárt használtam.

Jó étvágyat!

Barackos túrós süti

Egy gyorsan elkészíthető Barackos túrós süti receptjét szeretném veletek megosztani


Hozzávalók:

Kókuszliszt 100 g
Mandulaliszt 150 g
3 tojás
Eritrit ízlés szerint
Kókuszzsír 4-5 evőkanál
Pici víz
Diabetikus barack lekvár
Barack ízlés szerint
Vaníliapor
Túró 100 g
Cocomas

Elkészítés:
A piskótához összekeverjük: Kókuszliszt,Mandulaliszt,tojás,eritrit,kókuszzsír és pici víz.180-190 fokon 15-20 perc alatt megsütjük,majd a barack lekvárt összekeverjük gyümölccsel(barack).
Ezután összekavarjuk:túró, cocomas, vaníliapor, eritrit és megkenjük a sütink tetejét.

Jó étvágyat